×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frans Bauer geeft plagiaat toe

Frans Bauer geeft plagiaat toe
9.04.2019 -

Dat de nieuwe single van Frans Bauer, Leugentje Om Bestwil, sterk lijkt op het liedje Meidengroep van Kinderen voor Kinderen uit 1983 is de zanger zelf ook opgevallen. Hij heeft het zelfs toegegeven in een gesprek met componist Hans van Hemert, die zijn eigen liedje in het nummer van Bauer herkende en sprak van plagiaat.


Bauer en Van Hemert zijn bij elkaar gaan zitten en er samen uitgekomen. Volgens 6 Inside hebben ze afgesproken om de inkomsten van de nieuwe single te delen en daarmee is de kous voor beide heren af. ‘Als iedereen tegen mij zegt: dat is een kopie, dan moet ik daar iets mee’, zei Bauer eerder al in een reactie, terwijl Van Hemert nog nadacht over juridische stappen.

Volgens Bauer kreeg hij Leugentje Om Bestwil aangeboden van Jeffrey Weber, de zoon van zangeres Marianne Weber. Jeffrey schreef in het verleden ook nummers voor zijn eigen moeder en artiesten als Roxeanne Hazes en John de Bever. Wat hem heeft bewogen om plagiaat te plegen, is niet bekend.

Foto: Reni van Maren