Frank Masmeijer niet in hoger beroep

Frank Masmeijer (53) gaat niet in hoger beroep tegen het besluit van de raadkamer in Antwerpen die het voorarrest van Masmeijer vrijdag voor de tweede maal met een maand verlengde. Zijn advocaat heeft na de zitting laten weten dat Masmeijer het verdere onderzoek van justitie afwacht.

De voormalig televisiepresentator, die nu in België woont, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een partij cocaïne in de Antwerpse haven. Begin oktober werd hij aangehouden. Frank Masmeijer zou zich samen met een groentehandelaar uit Lier en een chauffeur bij een Antwerps havenbedrijf hebben aangemeld om een lading bananen uit Zuid-Amerika op te halen. De douane trof in de dozen echter ruim 400 kilo cocaïne aan.
Masmeijer ontkent iedere betrokkenheid bij drugshandel. Hij verscheen vrijdag voor de tweede keer voor de raadkamer in Antwerpen. "Die heeft zijn aanhouding verlengd in het belang van het onderzoek, dat wij rustig verder zullen afwachten. Wij tekenen dan ook geen beroep aan tegen deze beslissing", zegt zijn advocaat tegen persbureau Belga. Over de inhoud van de zaak wilde hij geen commentaar geven. Frank Masmeijer heeft volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van het parket Antwerpen 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen.