Frank Masmeijer: ‘Het gaat prima hoor, gelukkig wel’

De redactie van de Veronica Ochtendshow wist het telefoonnummer van Frank Masmeijer op te snorren en presentatrice Mischa Blok deed een poging hem te spreken te krijgen. Dat lukte, maar loslippig was de 60-jarige ex-presentator niet…

Frank Masmeijer kreeg van een Belgische rechter een celstraf van negen jaar wegens betrokkenheid bij de handel in cocaïne. Hij zat in Nederland zijn straf uit en moest nog anderhalf jaar brommen, maar woensdag meldde hij in De Telegraaf dat hij van koning Willem-Alexander gratie heeft gekregen en dus weer op vrije voeten is.

Op die beslissing kwam hevige kritiek, onder anderen van de Nederlandse Politiebond (NPB). Frank’s advocaat Geert-Jan Knoops liet ’s avonds in een videofragment in de talkshow Renze weten dat de gevallen presentator gratie had gekregen wegens persoonlijke omstandigheden. “Dan hebben we het eigenlijk over gebeurtenissen in zijn familiesfeer, die zijn ontstaan door de detentie en tijdens detentie”, aldus Knoops, die verder geen toelichting gaf over de aard van die gebeurtenissen.

Fijne ochtend

In de Veronica Ochtendshow zei Frank tegen Mischa dat hij het goed maakt. “Het gaat prima hoor, gelukkig wel.” Verder weidt ook hij niet uit over de reden waarom hij gratie kreeg. “Dat heb ik gisteren afgesproken. Mijn advocaat heeft het woord gedaan en daar wil ik het echt bij laten.” Wel wenste hij Mischa nog “een fijne ochtend”.