×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frank Lammers speelt Karl Marx in eigen woonkamer

Frank Lammers speelt Karl Marx in eigen woonkamer
22.03.2020 -

Frank Lammers kroop in de huid van Karl Marx in zijn eigen woonkamer. De tourneevoorstelling Marx van Het Zuidelijk Toneel, waarin de acteur de hoofdrol zou spelen, kon zondagavond ondanks het coronavirus toch doorgaan via een livestream.


‘Als jullie niet naar Frank kunnen, dan komt Frank wel naar jullie toe! De tournee van Marx – waarin Frank Lammers in de rol kruipt van Karl Marx- ligt dan nu wel stil, de tekst zit volledig in zijn hoofd,’ laat Het Zuidelijk Toneel weten. De voorstelling van de toneelgroep ligt stil vanwege het nieuwe coronavirus, waardoor het tot en met in ieder geval 6 april onmogelijk is om het podium op te gaan. Via de Facebook-pagina’s van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel was de monoloog toch te bekijken.

Het theaterstuk gaat over het leven van Karl Marx, filosoof en belangrijk man in de geschiedenis van socialisme en communisme. In de monoloog blikt de filosoof terug op zijn erfenis, met de visie en kennis van nu. Eerder maakte de theatergroep ook al een filosofische voorstelling over Socrates.