Frank Lammers gedupeerd door diefstal

Op de filmset voor de speelfilm Of Ik Gek Ben in Eindhoven is voor tienduizenden euro's aan apparatuur gestolen. De daders braken in de nacht van dinsdag op woensdag een bus open en namen de verlichtingsapparatuur mee.

De opnamen van het regiedebuut van acteur Frank Lammers gaan wel gewoon verder, liet producent Marc Bary van IJswater Films woensdag weten. "Wij laten ons niet klein krijgen door deze stomme dieven'', aldus Bary. De politie onderzoekt de zaak. Bary hoopt een groot deel van de schade vergoed te krijgen van de verzekering. In de tussentijd heeft hij bij een lokaal bedrijf nieuwe lampen geregeld. "We proberen het meteen te redden. Dit is de voorlaatste draaidag in Brabant, we hebben gelukkig niet heel veel licht meer nodig.''
De daders weten niet veel van filmapparatuur af, denkt Bary, want ze namen incomplete sets mee. In Nederland zullen ze de gestolen spullen niet snel verkocht krijgen. "De filmwereld is niet zo groot.'' In augustus zijn nog opnamen in Amsterdam. Of Ik Gek Ben gaat waarschijnlijk in december in première.
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen