Floortje Dessing stopt bij LLiNK

Floortje Dessing en Froukje Jansen zijn niet langer werkzaam bij omroep LLiNK. De contracten zijn beëindigd in verband met geldproblemen. Dat maakte de omroep donderdag bekend.

FloortjeDessing werkte sinds 2007 bij LLiNK en was het gezicht van de omroep.Twee seizoenen lang presenteerde ze 3 opreis en deed daarbij ook de eindredactie. Daarnaast zette ze zich actief in voor de verwervingscampagne, voor 1 april moet de omroep 150 duizend leden hebben. Alsdit niet lukt verdwijnt de omroep. Afgelopen donderdag kwam de omroep nog bijnazeven duizend leden tekort.

FroukjeJansen presenteerde sinds 2006 verschillende programma’s voor de omroep zoals LLiNK op reis, LLinke Soep TV en Expedition Unlimited.

Alsgevolg van de financiële problemen is LLiNK genoodzaakt forse maatregelen tetreffen. Veel kortlopende contracten worden niet verlengd. Een programma als 3 op reis kan de omroep niet meerbetalen. Half februari vroeg de omroep al om uitstel van betaling.

LLiNKmeldt dat het vertrek in goed overleg heeft plaatsgevonden. De omroep vind het spijtig dat ze afscheid moeten nemen van de twee presentatrices.