Floortje Dessing heeft motorpech in Alaska

Floortje Dessing beleefde angstige momenten in Alaska. De presentatrice kreeg zondag, lokale tijd, motorpech met een boot en moest opgepikt worden door hulpdiensten. "Even flinke borrel genomen vanavond.. En weer door...", twitterde Dessing.

"Wordt weer bijzondere aflevering hier in Alaska.. Maar wel bijna de laatste :-)", schreef Dessing. "Vandaag met klein bootje tussen walvissen gevaren.. Maar kregen motorpech, plus radio die bezweek en boot dreigde vol te lopen." Gelukkig had de presentatrice een satelliettelefoon op zak. "Zo onvoorstelbaar blij dat ik m'n satelliet tel mee had…"

Dessing en haar collega's hebben drie uur moeten wachten voor ze werden opgepikt. "Bootje leeggepompt en van dekzeil een zeiltje gemaakt zodat we niet de ijskoude zee op zouden drijven."

De presentatrice vertrok vorige week voor een nieuwe reeks Floortje naar het einde van de wereld naar Alaska. De reis ging bijna niet door, liet ze dinsdag weten via Twitter. "Ik mag weer op pad! Dit keer richting Alaska.. Bijna afgeblazen doordat een van onze hoofdpersonen naar ziekenhuis moest, maar we kunnen toch."