Frank Masmeijer

Flinke tegenvaller voor Frank Masmeijer

Frank Masmeijer moet de negen maanden die hij vanwege een tijdelijke coronamaatregel in Volendam in plaats van de Belgische gevangenis mocht doorbrengen, inhalen. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket Oost-Vlaanderen.

De oud-televisiepresentator werd in 2019 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar vanwege zijn aandeel in de smokkel van een partij cocaïne van 467 kilo in 2014 in de Antwerpse haven. Om het risico van verspreiding van het coronavirus in de gevangenis te verminderen, werd eind vorig jaar een aantal niet-vluchtgevaarlijke gevangenen onder wie Frank Masmeijer tijdelijk vrijgelaten. Nu moet hij deze tijd alsnog uitzitten.

Omdat Frank inmiddels al één derde van zijn straf erop heeft zitten, komt hij echter wel in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Begin dit jaar deed hij al een verzoek hiertoe maar deze werd afgewezen door de rechter, omdat hij geen goed reclasseringsplan had ingediend. In oktober kan hij opnieuw een verzoek tot vervroegde vrijlating indienen.