Fiscus onderzoekt belastingaangifte Gerard Joling

De Belastingdienst is een onderzoek gestart naar de belastingaangiften van Gerard Joling. De boekhouding van de zanger is onder het vergrootglas gelegd.

Ambtenaren van de fiscus gingen afgelopen week langs bij Jolings managementbureau Entertainment NL en zijn geluidsman Paul Vijnmans van Soundworks. Bij beide bedrijven werd de administratie van optredens gecontroleerd op onregelmatigheden. Joling heeft het onderzoek bevestigd. Volgens hem gaat het om een routinecontrole, vertelt hij aan De Telegraaf.

Joling maakt zich dan ook geen zorgen over het onderzoek. "Ik betaal belasting genoeg", vindt hij. "Wat zeg ik? Ik betaal veel te veel!" De 54-jarige artiest zegt geen idee te hebben waar de ambtenaren naar zoeken. "Al mijn contracten zijn naast bankafschriften en bonnetjes gelegd. Maar ik heb echt helemaal niets te verbergen."

Volgens Joling zijn er recent soortgelijke controles uitgevoerd bij andere artiestenbureaus. "Het lijkt alsof onze beroepsgroep nu aan de beurt is", zegt hij. "Het verbaast me niks, want ik ben de afgelopen dertig jaar niet één keer gecontroleerd."