Financieel filmdrama voor Katja en Thijs

Katja Schuurman en Thijs Römer verschenen bloednerveus op de première van ’hun’ speelfilm, Het Wapen Van Geldrop. En met reden, want Thijs stopte een kapitaal in zijn regiedebuut, geld dat rechtstreeks afkomstig was van zijn eigen liefje. Bij slechte recensies zou dat een financiële ramp betekenen. En laat dat laatste nu net gebeuren....

Met de film Het Wapen Van Geldrop maakt Thijs Römer zijnregiedebuut. Zaterdagavond vond de première plaats op het 28steNederlands Film Festival, in de Stadsschouwburg van Utrecht. Zelf washij bloednerveus, en dat is geen wonder. Hij schreef zelf het scenario,regisseerde de film en speelde samen met zijn vrouw Katja Schuurman en vriendin Tara Elders ook nog eens één van de hoofdrollen.

Maar dat was nog niet alles. Thijs Römer investeerde namelijk eenkapitaal in de film; geld van zijn vrouw Katja! Een groot risico, enzeker nu blijkt dat recensenten de film massaal afkraken. De kans isgroot dat Het Wapen Van Geldrop net zo flopt als de vorige film waarinThijs en Katja samen de hoofdrollen vertolkten: Kapitein Rob. Ook aandie mislukte film spendeerde Thijs een deel van het vermogen van zijnKatja. Reden: zélf verdient Thijs niet al te veel toneelwerk, zo liethij weten.

Toch is het nog even afwachten of Het Wapen Van Geldrop daadwerkelijkeen flop wordt. Misschien is het Nederlandse publiek minder kritischdan de recensenten en gaan zij massaal naar de bioscoop. Laten we het hopen voor Thijs en Katja!