Ferry speelt Nederlander in The Bold

Ferry Doedens is dolblij met zijn rol in The Bold And The Beautiful, maar wat zijn rol precies inhoudt weet hij niet. "Dat is voor mij ook nog een groot raadsel", vertelt hij.

De 24-jarige soapster speelt de Nederlandse pr-man van Forrester Creations, het bedrijf van personage Eric Forrester. "Het enige dat ik weet is dat ik vijf afleveringen meespeel en dat mijn personage een sleutelfiguur is. Voor de rest is het voor mij ook afwachten, ik weet bijvoorbeeld ook nog niet wat mijn tekst is", aldus Doedens, die op dit moment met zijn vriend aan het backpacken is in de Leeuwarder Courant.

Hij kreeg de rol mede dankzij royalty-verslaggever Marc van der Linden. "Marc van der Linden kent de producers van The Bold and the Beautiful en zij vroegen hem of hij nog een goede Nederlandse acteur kende. De cast komt in oktober naar Nederland voor een officiële fan show en dan worden hier ook een paar afleveringen opgenomen. En Marc tipte mij. Superleuk natuurlijk, hij krijgt een flinke bos bloemen!”, vertelt hij.

Hoewel Doedens niet elke dag naar The Bold kijkt, kijkt hij erg uit naar zijn nieuwe rol. "Het is natuurlijk geweldig om in een van de best bekeken soaps ter wereld te spelen. Ik ben vooral benieuwd hoe het er bij hen aan toegaat, achter de schermen.” Hij zal nog wel even moeten oefenen op zijn tekst, denkt hij. "Zodra ik terug ben van vakantie ga ik die zinnen honderdduizend keer doornemen met een coach. Maar gelukkig is mijn personage wel een Nederlander. Ik hoef dus geen enorm Amerikaans accent aan te leren.”