Ferri toch nog terug in GTST?

Het Goede Tijden Slechte Tijden-karakter Rik zal donderdagavond voor het laatst te zien zijn op RTL 4. Acteur Ferri Somogyi gaat wat anders doen. Maar betekent dit ook echt het einde van Rik in de soap? "We hebben net de dood van Mike gehad", zegt Rohan Gottschalk, uitvoerend producent en eindverantwoordelijke voor alle verhaallijnen tegen De Telegraaf.

Het schrijversteam van de populaire soap kreeg doordat Ferri al vroeg aangaf te willen stoppen, genoeg tijd om er een mooi einde van te maken. "Natuurlijk was het heftig, het personage Rik is een van de hoekstenen van de serie. Maar Ferri gaf ons de tijd om een mooi verhaal rond zijn vertrek te creëren.”

Het karakter Rik lijkt dan ook niet te gaan sterven, al hebben de acteurs daar geen melk in te brokkelen. "We hebben vaker met dit bijltje gehakt, maar het blijft nooit leuk. De acteurs hebben een opzegtermijn en doorgaans verlaten ze de serie in goed overleg. Maar of ze doodgaan, daar hebben ze, misschien spijtig, niets over te zeggen. Als wij vinden dat het in het verhaal past, laten wij het gewoon gebeuren.”

Gottschalk lijkt de deur voor Rik in de serie in ieder geval op een kier te zetten. "Er wordt altijd naar een balans gezocht. Ik herinner mij nog het voor ons vrij onverwachte vertrek van Sabine Koning, die Anita speelde. We hadden net alle verhaallijnen voor de lange termijn uitgedacht. Dan stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Er zit dan niets anders op om met alle schrijvers terug te gaan naar de tekentafel.”