×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fats Domino (89) overleden

25.10.2017 -

De legendarische Amerikaanse rhythm-and-blueszanger en pianist Fats Domino is op 89-jarige in zijn woonplaats New Orleans overleden. Zijn dochter heeft dat bekendgemaakt, zo melden Amerikaanse media.


Domino was in de jaren vijftig en zestig ongekend populair, niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn carrière was hij in 1949 begonnen. Een van zijn vroege albums heette The Fat Man, wat voor altijd zijn bijnaam zou blijven. In de jaren die volgden verkocht hij miljoenen platen. Hij had wereldwijde hits met onder meer de nummers Ain't That a Shame, Whole Lotta Loving en zijn grootste succes: Blueberry Hill.

Zijn zangsuccessen bezorgden hem ook filmrollen. Zo was hij onder meer te zien in Shake, Rattle & Rock! en The Girl Can't Help It.