Famke Louise genomineerd voor Dom Bontje

Famke Louise wordt dit jaar mogelijk verkozen tot Dom Bontje. De prijs wordt jaarlijks door de Bont voor Dieren uitgereikt aan bekende Nederlanders die bont dragen.

De vlogger en zangeres dankt de nominatie niet alleen aan het feit dat ze bont draagt, 'maar zingt er ook nog trots over', schrijft de Bont voor Dieren op de website.

Naast Famke Louise zijn ook voetballers Robin van Persie en Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, ruiter Anky van Grunsven en zanger Thomas Berge genomineerd voor de negatieve titel. Van Grunsven wordt regelmatig gespot met een kraag van wasbeerbont om haar nek, Van Persie en Wijnaldum dragen coyote.

Tweede kans

Alle kandidaten zijn voorafgaand aan de nominatie geïnformeerd over de dieronvriendelijke herkomst van bont, meldt de Bont voor Dieren. Zouden zij voortaan bontvrij door het leven gaan, dan werd de nominatie ingetrokken. Geen van de BN'ers ging in op deze tweede kans.

Straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani deed dat wel. Hij beloofde beterschap en zag zijn naam van de lijst verdwijnen. 'Mijn excuses gaan naar alle dieren die zoveel hebben geleden. Ik ben een grote dierenvriend en vind het daarom oprecht heel erg. Ik zal het niet meer doen.'

Tot en met 31 december kan er voor de prijs worden gestemd, begin januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen