Famke Louise

Famke Louise kampte met burn-out tijdens eerste lockdown

Famke Louise kampte in de eerste lockdown met een burn-out. Dat vertelt de 21-jarige zangeres in een interview met Grazia. “Ik was mezelf gewoon kwijt, mijn hele image was door iemand anders in elkaar gezet.”

In het interview legt ze uit dat ze niet wist hoe ze zich wilde gedragen. “Ineens had ik alle tijd om na te denken over bepaalde dingen en werd ik geconfronteerd met de feiten”, vertelt ze. “Ik ben veel te lang weggelopen voor bepaalde zaken; dat zorgde ervoor dat ik allemaal rare sprongen ging maken en mezelf een beetje verloor.”

Overheidscampagne

De zangeres kwam meerdere malen controversieel in het nieuws. Onder andere voor haar houding tijdens de coronacrisis kreeg Famke een hoop kritiek over zich heen. Waar ze zich eerst inzette voor een overheidscampagne om de gevaren van corona te belichten, zei ze later niet meer mee te doen aan de maatregelen.

‘Andere weg inslaan’

Nu weet Famke beter hoe ze zich wel wil voordoen en ze heeft een team dat haar daarbij helpt. “Ik moest helemaal een andere weg inslaan en ben veel sterker uit die burn-out gekomen, dat ga je allemaal zien in mijn documentaire.” De documentaire over de zangeres komt op 10 november op Videoland.