Familie Joan Rivers overweegt rechtszaak

De familie van Joan Rivers overweegt de kliniek waar zij donderdag werd geopereerd aan te klagen. Tijdens een operatie aan haar stembanden stopte de 81-jarige actrice met ademhalen.

Bronnen zeggen nu dat de operatie gezien haar leeftijd in een ziekenhuis had moeten plaatsvinden. "Ze zoeken naar een zondebok", zegt een insider tegen New York Daily News. "De schok en het verdriet maken nu plaats voor boosheid en ze willen iemand de schuld kunnen geven."

Dokters zijn zondag begonnen Joan Rivers langzaam uit haar coma te halen. Dat proces duurt tot dinsdag, vertelt de insider, die de familie goed kent. Tot die tijd is het volgens hem niet duidelijk wat de schade is aan de hersenen van de 81-jarige comédienne.

"We blijven duimen", liet haar 46-jarige dochter Melissa zondag weten in een verklaring aan media. Volgens een insider houdt Melissa in het openbaar goede moed, maar is ze in werkelijkheid ten einde raad. Het zou kunnen dat de motoriek van haar moeder dusdanig is aangetast dat ze in een rolstoel belandt of dat ze haar bewustzijn niet volledig terugkrijgt.

Rivers wordt sinds donderdag kunstmatig in coma gehouden, nadat ze tijdens een operatie aan haar stembanden stopte met zelfstandig ademen. Een dag eerder had ze nog opgetreden en een hapje gegeten met haar goede vriend Jay Redack. "Alles liep op rolletjes voor haar", zei Redack, die Joan zondag bezocht. "Haar carrière ging goed. Ze is gek op Fashion Police."

Joan’s collega bij Fashion Police Kelly Osbourne heeft zaterdag via Twitter op het slechte nieuws gereageerd. "Ik ben vanavond voor het eerst in jaren door mijn knieën gezakt om te bidden!", schreef ze. "Ik moedig jullie aan hetzelfde te doen voor @Joan_Rivers mijn grootmoeder #ontroostbaar."