×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Failissement voor The Weinstein Group

26.02.2018 -

The Weinstein Company, de filmstudio die mede opgericht werd door Harvey Weinstein, moet het faillissement van het bedrijf aanvragen nu de gesprekken tot overname met een investeerdersgroep zijn vastgelopen. Dit heeft de Raad van Bestuur via een statement bekend gemaakt.


'Hoewel we begrijpen dat dit een uiterst vervelende uitkomst is voor onze medewerkers, schuldeisers en de slachtoffers, heeft de Raad van Bestuur geen andere keuze dan een faillissement aanvragen', zo luidt de verklaring.

Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht nadat bekend werd dat Harvey vele vrouwen seksueel heeft misbruikt en sommige zelfs verkracht. Na zijn ontslag heeft TWC alle zeilen bij moeten zetten voor bestaansrecht. Hoewel er nieuwe plannen waren gemaakt, waarin geen ruimte meer was voor dergelijk gedrag, klaagde de staat New York de filmstudio ook aan. Volgens procureur-generaal Eric Schneiderman brak het bedrijf herhaaldelijk de wet door medewerkers niet te beschermen tegen 'seksuele intimidatie, intimidatie en discriminatie'.