Facebookhit!

Het nummer De Stilte van Jeroen van der Boom is een hit op Facebook. Het lied is in minder dan drie dagen tijd meer dan 900.000 keer bekeken en beluisterd. Dat heeft zijn woordvoerder gemeld.

De zanger plaatste de gevoelige ballad voor het weekend op zijn Facebookpagina als 'muzikaal cadeau aan zijn vrienden en fans'. ''Het nummer komt rechtstreeks uit mijn hart'', stelt Van der Boom. ''Bij het lied voelt iedereen zijn eigen emotie. De één denkt aan het overlijden van een dierbare, een ander denkt aan de vreselijke gebeurtenissen aan Parijs of verdrietige familiegebeurtenissen. Iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier.''

Het nummer is niet geschreven om er een commercieel succes van te maken, beklemtoont de zanger. Het succes had hij ook niet voorzien. ''Als ik dat wel had gedaan, was er waarschijnlijk een andere videoclip bij gemaakt'', lacht Van der Boom. ''Ik sta er nu ongeschoren op en heb het thuis achter mijn laptop gemaakt.'' Door de grote vraag naar De Stilte wordt het lied nu ook bij de verschillende radiostations aangeboden.