Extra nieuwsuitzendingen over dood Friso

Het overlijden van prins Friso leidt tot extra nieuwsuitzendingen op televisie. Zo staat RTL Boulevard maandagavond geheel in het teken van het overlijden van prins Friso, laat RTL-royaltydeskundige Peter van der Vorst weten. De speciale uitzending zal veel terugblikken bevatten op de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de prins.

Naast Van der Vorst schuift ook collega-koninklijkhuiskenner Marc van der Linden aan. Hij noemde het overlijden van de prins maandag op twitter 'treurig'. Showbizzdeskundige Albert Verlinde keert maandag speciaal terug van vakantie om ook in het RTL4-programma te kunnen meepraten over het leven en de dood van de zoon van prinses Beatrix.

Ook de talkshow van Knevel en Van den Brink gaat maandagavond helemaal over het overlijden van prins Friso. De gasten worden in de loop van de dag nog bekendgemaakt, meldt de redactie via Twitter.

Het extra NOS Journaal dat begon nadat het nieuws door de RVD werd bekendgemaakt gaat door tot 18.00 uur op Nederland 1. Daarna volgt een langer journaal van 18 uur. Na het achtuurjournaal komt de omroep met een extra uitzending van 40 minuten op Nederland 1. Astrid Kersseboom doet de presentatie. De extra uitzending van NOS Studio Sport wegens het WK atletiek, die gepland stond voor 16.50-20.00 uur, gaat naar Nederland 2.

Net als de NOS zendt RTL Nieuws sinds de bekendmaking onafgebroken uit. RTL Nieuws doet dit op RTL7. Volgens een woordvoerder van RTL is nog niet besloten of de programmering maandagavond wordt aangepast. Ook bij SBS6 is dit nog niet besloten, liet een woordvoerster weten.