×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Extra beveiliging bij Glazen Huis

20.12.2016 -

Na de vermoedelijke aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn de autoriteiten in Breda extra alert op de situatie rond het Glazen Huis. Burgemeester Paul Depla van Breda maakte maandagavond bekend dat er rondom een deel van de Grote Markt hekken komen om te voorkomen dat auto's te dicht bij het Glazen Huis kunnen komen.


De hekken staan er in de vroege ochtend als leveranciers de winkels kunnen bevoorraden en er vrachtwagens het centrum in moeten. Depla: 'We waren voorbereid op dit vreselijke scenario. We hadden daarom al met auto’s de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen. De gebeurtenissen van maandagavond zorgen dat we extra alert zijn.'

De ondernemers in het gebied zijn op de hoogte gebracht. 'We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit', aldus Depla.

Twee 3FM dj's maken in het Glazen Huis zes dagen radio en tv zonder dat ze eten. Ze vragen zo aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking.