de Meilandjes

Expeditie Robinson verslaat Chateau Meiland bij start tv-seizoen

De start van Expeditie Robinson heeft maandagavond meer kijkers getrokken dan Chateau Meiland, dat op hetzelfde tijdstip ook aan een nieuwe reeks begon, blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

De survivalreeks op RTL 4 trok maandag 1.101.000 kijkers. De realityshow rond de bekende familie Meiland kwam op SBS6 niet verder dan 887.000 kijkers.

Expeditie Robinson scoort aan de start van het nieuwe tv-seizoen beter dan bij de start van de vorige reeks, de All Stars-editie. Daar keken bij de aftrap in februari van dit jaar 853.000 mensen naar en dat werden er gedurende het seizoen steeds wat minder. Vorig jaar scoorde het programma bij de start van het tv-seizoen overigens wel beter dan dit jaar, want toen stemden er eind augustus 1,4 miljoen mensen af op de seizoensopener.

Deze keer minder kijkers

Chateau Meiland scoorde vorig jaar aan het begin van het nieuwe tv-seizoen 1,1 miljoen kijkers met de eerste aflevering. Dat zijn er dit jaar dus wat minder. De start van spin-off Chateau Bijstand, waarin Martien Meiland en zijn familie een maand op bijstandsniveau moeten leven, leverde in maart van dit jaar eveneens ruim een miljoen kijkers op.