Exclusief: Victoria Koblenko openhartig over liefdesbreuk

Kort geleden verbaasde Victoria Koblenko de showbizz met de mededeling na vijf jaar te hebben gebroken met haar geliefde, Evgeniy Levchenko. Meteen daarna vertrok ze naar het buitenland en repte ze met geen woord meer over de opzienbarende breuk. Tot nu. Exclusief aan Weekend doet ze haar verhaal.

Wat iedereen ook van Victoria Koblenko vindt, één ding staat als eenpaal boven water: saai is het leven met de Oekraïense schone zelden.Dat bleek kort geleden maar weer eens toen de actrice vriend en vijandverraste met de mededeling haar vriend Evgeniy Levchenko te hebbenverlaten! Waar iedereen dacht dat de knappe actrice tot in lengte vanjaren gelukkig zou blijven met de FC Groningen-voetballer, bleek dateen utopie. Door een openhartige column die Victoria over de breukschreef, werd in de roddelzieke showbizz al snel aangenomen datoverspel van Evgeniy de reden was geweest voor de breuk. Maar ingesprek met Weekend ontkent Victoria dit echter met klem.

“De media hebben dat ervan gemaakt. Misschien heb ik het verkeerdopgeschreven, maar onze breuk heeft niets met vreemdgaan te maken,”vertelt Victoria aan Weekend. “Ik heb een hele tijd in het buitenlandgezeten en daarom niet kunnen reageren op de verhalen, maar bij dezewil ik iedereen vertellen dat het daar niets mee te maken heeft.” Opzijn zachtst gezegd een verrassende verklaring van Victoria, Maar ookeen antwoord dat eigenlijk meer vragen óproept, dan beantwoord. Wantals vreemdgaan geen reden voor de breuk was, waarom verliet ze haar’Lev’ dan wel? “Eigenlijk speelt het wat mij betreft al vanaf januari.Toen begon bij mij het besef te komen dat wat ik wil niet samen met hemkan. Ik vond op een gegeven moment dat ik te veel moest opgeven voor derelatie. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat ik iemand bendie veel weg is, hè? Ik kom nu ook weer net terug uit Zuid-Amerika, enhet volgende tripje staat alweer gepland. De ene keer ga ik op reisvoor het goede doel, de week erna rijd ik mee met een rally, omdat ikdat leuk vind. Lev kan daar niet tegen, en dan houdt het wat mijbetreft gewoon op. Het is een lang proces geweest, maar uiteindelijk ishet besef gekomen dat het gewoon niet anders is.”

Ontnuchtering

De conclusie dat hun beider levens niet bij elkaar passen, kwam voorVictoria niet als een complete verrassing. In haar achterhoofd wist zewaarschijnlijk al langer dat een breuk onvermijdelijk was. “Iedereendie wel eens verliefd is geweest, kent het: de fase dat je als het wareverlamd bent door je gevoel voor de ander, en dat niets er verder toedoet. Normaal gesproken is dat na een jaartje wel over, en kom je weermet beide benen op de grond. Dan begint je relatie eigenlijk pas écht.En wat dat betreft mogen wij ons gelukkig prijzen. Het moment vanontnuchtering is voor ons nu pas gekomen. Al met al heeft het nog langgeduurd. “Victoria zou Victoria niet zijn als ze niet nog eenverrassing in petto zou hebben. Want ondanks de conclusie dat zij enEvgeniy eenvoudigweg niet bij elkaar passen, wil dat niet zeggen dathun liefde voorgoed voorbij is, zo meldt ze. “Absoluut niet zelfs. Iksluit zeker niet uit dat we over een paar jaar gewoon weer bij elkaarkomen. We zijn nu weliswaar geen vriend en vriendin meer, maar we zijnnog wel ’iets’ van elkaar. Ik zal het je nog sterker vertellen:vanavond slaap ik bij Lev in Groningen.”

Buiten alle relationele beslommeringen om heeft Victoria al een tijdjeheel andere kopzorgen: haar woning in Den Haag die ze maar niet kanverkopen! Toen haar relatie met Evgeniy stukliep, was de algemeneverwachting dat ze het verkoopbordje meteen uit de tuin zou halen.Niets blijkt echter minder waar. Victoria heeft inmiddels een woning inAmsterdam op de kop getikt, en wil haar huis nog steeds kwijt. Heeftdit iets te maken met de geruchten over haar plannen om ons land teverlaten? “Dat zou best wel eens zo kunnen zijn,” vertelt Victoria met enraadselachtige glimlach. “Over een paar weken weet ik daar meer over.Uiteraard vertel ik het Weekend dan als eerste.”