Exclusief: Ontslagen Chazia Mourali met stomheid geslagen

RTL heeft in z'n verjongingsdrift een nieuw slachtoffer gemaakt. Chazia Mourali (44) wordt binnenkort opgevolgd door de meer dan twintig jaar jongere Nicolette van Dam (23), die De Achmea Kennisquiz daarmee inpikt. Het nieuws sloeg dan ook als een bom in.  

Chazia Mourali is gebroken, nu haar lievelingsprogramma De Achmea Kennisquiz wordt afgepakt. Collega’s van Chazia zijn verbijsterd. “Als er één iemand voor dat programma geschikt was, dan was het wel Chazia. Ze was perfect in haar rol, een combi tussen een bitch en een lerares,” zegt iemand.

“Nicolette begrijpt de vragen niet eens, laat staan dat ze de antwoorden weet”, meent een ander.

Voormalig KRO-coryfee Fons de Poel laat weten, “Er wordt in de presentatie heel vaak naar die volstrekt inwisselbare, iets te blonde meisjes gezocht, die allemaal hetzelfde praten. Dat is saai en dodelijk voor televisie. Chazia is anders dan de rest. Ze is een opvallende vrouw, maar het is wél iemand die er staat.”

Ook bij Chazia zelfs is haar gedwongen vertrek als een mokerslag aangekomen. “Ik vind het heel erg jammer,” zegt ze. “Ik ben teleurgesteld, maar ik kan er momenteel niet meer over zeggen. Ik ben verdrietig, ja. Dat programma was namelijk m’n troetelkindje.”

 

Het lijkt er alles weg van te hebben dat Chazia het zoveelste slachtoffer van de verjongingsdrift van RTL is geworden. “Als RTL voor verjonging kiest, dan zal dat in geval van Chazia één van de overwegingen zijn geweest. Maar wij zijn altijd zeer tevreden over haar geweest”, zegt een woordvoerder van de Achmea Kennisquiz. “De quiz krijgt een nieuwe opzet en daar hoort volgens de zender een nieuwe presentatrice bij. Nicolette staat dichter bij jongeren, terwijl Chazia er toch meer boven stond.” Het kan niet anders of die opmerking moet dwars door de ziel van Chazia snijden. Toch laat de ontslagen presentatrice vooralsnog weinig los.”Ik was gek op dat programma. Ik stond nota bene zes weken na de bevalling van onze dochter Jasmijn alweer in de studio, om die quiz te presenteren”, is het enige dat ze zegt.

Lees het hele artikel in de Weekend van deze week.