Exclusief: Gerard Joling: ‘Ik verdien terecht miljoenen’

De nieuwste tv-show van Gerard Joling, Popstars, is met 1,4 miljoen kijkers een groot succes. Dat betekent dat Joling zijn geld waard is. Maar hoeveel is dat precies? In een openhartig interview met Weekend vertelt Joling dat hij het meest van de hele tv-wereld verdient. En volgens de entertainer is dat niet meer dan terecht.

Onlangs ontstond er nogal wat commotie toen de jaarsalarissen van depresentatoren van de Publieke Omroep bekend werden gemaakt. Velenblijken immers meer te verdienen dan premier Balkenende. Zo paktMatthijs van Nieuwkerk €334.000,-, Jack van Gelder €356.000,-,Antoinette Hertsenberg €317.000,-, Paul Witteman €294.000,- en CarolineTensen zo’n €250.000,-. Paul de Leeuw verdient dit jaar zelfs€650.000,-.

Toch zijn die bedragen slechts een schijntje van detopsalarissen die RTL4 en SBS6 betalen. Althans, als we naar deinkomsten van sterpresentatoren als Wendy van Dijk en Gerard Jolingkijken. Toch is altijd vaag gebleven wat ze precies verdienen. Voor heteerst spreekt Joling zich echter uit over zijn riante tv-salaris.Weekend kwam het bedrag van drie miljoen euro ter ore. “Dat bedrag hebik ook gehoord. Dat is een fijn bedrag. Maar drie miljoen per jaar?Reken er nog maar een jaartje bij”, vertelt hij. De presentator verdient dus 1,5 miljoen per jaar. ” Volgens Gerard zou het best kunnen dat hij het meeste verdient in de televisiewereld en terecht. “Ik verdien meer dan Wendy. Dat weet ikwel zeker. Al gaat het mij niet om meer verdienen, maar eerder om ophet juiste moment de beste deal te sluiten.”

Het totale inkomen vanJoling is overigens een veelvoud van die 1,5 miljoen euro. Hij treedtmeerdere malen per week op voor een bedrag van 10 duizend euro per halfuur,doet de Toppers-concerten en werkt regelmatig mee aan goedbetaaldecommercials. Toch lijkt het nooit genoeg te zijn. “Ik had toch een paarlootjes gekocht voor de Staatsloterij met de grootste jackpot ooit. Jeweet het immers maar nooit”, vertelt Geer. “Al ging het mij niet om het geld, het wasmeer voor de grap. Ik heb ook niets gewonnen.”

Dat Joling zijnmegasalaris waard is, blijkt wel uit het feit dat de kijkcijfers vanzijn vorige week begonnen show Popstars prima zijn. Naar de eersteaflevering keken 1,4 miljoen mensen, ondanks dat het de zoveelstezoektocht naar talent is.

Lees het hele interview met Gerard in de Weekend van deze week.