Exclusief: De mysterieuze relatie van Waldemar en Sophie

Het is op z'n minst wonderlijk te noemen dat Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra zo geheimzinnig over hun relatie doen. Pril is deze niet meer en scheurtjes lijken ook niet in hun vriendschap te zitten. Wie hen samen zag op de première van het toneelstuk Beauty Queen of Leenane, waarin Waldemar een hoofdrol speelt, kan dat zeker beamen.    

Na de afwezigheid van Sophie op de voor Waldemar zo belangrijke première van de film Bright Flight, en met name het leugen daarover, bleef het in eerste instantie angstvallig stil rond het stel. Want hoewel Waldemar beweerde dat zijn vriendin hard aan het werk was, kwam er uit de hoek van Sophie’s werkgever, BNN, een heel andere verklaring: zij zou gewoon thuis zitten. Geruchten over een ophanden zijnde breuk deden al snel de ronde. Maar het stel reageerde nergens op en gaf lange tijd geen commentaar op het voorval. Boze tongen beweerden inmiddels dat de relatie van de tortelduifjes niet echt zou zijn, maar dat zij van BNN opdracht hadden gekregen de schijn op te houden. Wanneer hen werd gevraagd naar hun privé-leven refereerden ze wel telkens aan elkaar, waardoor de indruk werd gewekt dat van een relatie nog altijd sprake was. Maar in elkaars samenzijn werden zij maar weinig gesignaleerd.

Het feestje rond de première van Beauty Queen of Leenane bracht daar verandering in. Daar was goed te zien wat Sophie en Waldemar werkelijk voor elkaar betekenen. Sowieso was de aanwezigheid van Sophie al spraakmakend. Een beter excuus om niet met Waldemar in het openbaar te hoeven treden die avond had zij niet kunnen hebben. Op hetzelfde moment vond namelijk de uitreiking van de Rembrandt Awards plaats en Sophie was genomineerd. In de categorie ‘Beste Nederlandse Actrice’ maakte zij, evenals Melody Klaver en Thekla Reuten, kans op het felbegeerde beeldje. Maar dat weerhield haar er niet van die avond aan de zijde van haar vriendje te staan. En vriendje mag hij zeker genoemd worden. Daar valt, voor ieder die daar niet meer van overtuigd was, na vorige week maandag niet meer aan te twijfelen. Trots als een pauw betrad Sophie de schouwburg. Met een glimlach van oor tot oor vertelde zij iedereen hoe trots ze was en hoeveel zin zij in de avond had. En dat allemaal in het bijzijn van haar ouders, van wie het minder aannemelijk zou zijn dat zij aan een toneelspel rond het liefdesleven van hun dochter mee zouden werken. Pa Hilbrand liep zelfs met een camera om zijn nek om dit grote moment van zijn schoonzoon-in-wording op foto te kunnen vastleggen voor in het familieplakboek. Uitgelaten liep even later ook Sophie met de camera te zwaaien, om het moment van opkomst van haar grote liefde te vereeuwigen. Ze wilde heel graag een foto van Waldemar’s nieuwe uiterlijk, want voor de rol van Pato Dooley moest Waldemar zijn snorretje laten staan. Op de vraag wat Sophie daarvan vindt, antwoordde Waldemar: “Ze vindt het stiekem heel sexy.”

Lees meer over deze avond in de Weekend van deze week!