Exclusief: Daniëlle Overgaag over haar leven in Amerika

Ze in een villa op een heuvel,  pal naast beroemd Amerika. Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans waagden drie maanden geleden de oversteek naar het Amerikaanse Beverly Hills. In een exclusief interview met Weekend vertelt ze alle ins en outs van hun nieuwe leven: “Die Amerikanen kijken naar me en denken dat ik een model ben.”

“Er staan veertig paparazzi buiten, maar ze kijken niet eens om als wevoorbij komen. Die anonimiteit is zalig,” vertelt Daniëlle Overgaag.Met echtgenoot Reinout Oerlemans en hun drie kinderen Thijmen, Fiene enBenjamin wonen ze inmiddels in Los Angeles in de sterrenwijk BeverlyHills. “We zijn niet op de bonnefooi naar Amerika gegaan. Met driekinderen neem je zo’n stap niet zomaar. We hebben er goed overnagedacht. Over waar we wilden wonen bijvoorbeeld, aan het strand of inde heuvels. Uiteindelijk hebben we een huis laten bouwen op een heuvel.Rein is er wel vier keer naartoe gegaan om te kijken. Het is deels zelfontworpen. Het zwembad wordt nu aangelegd, dat heeft iedereen daar. Wehebben een klein stukje grond met een leuk, klein huisje. Er zijn daarwel grote stukken grond, maar die zijn niet te betalen. Dan moet jeecht 75 miljoen hebben – wat we volgens de Quote waard zijn. Maar zorijk zijn we echt niet. Was het maar zo. De meubels hebben we overigensniet uit ons Nederlandse huis meegenomen. We hebben alles opnieuwgekocht. Naast ons woont de advocaat van Brad Pitt. Van Pete Samprastot Tom Cruise tot Sharon Stone, alle grote sterren wonen hier in debuurt. Maar de meeste sterren herken je niet, omdat ze zo klein zijn.Serieus, ik kijk overal overheen. Wij Nederlands zijn echt reuzen invergelijking met die Amerikanen. Ze denken dan ook vaak dat ik eenmodel ben, vanwege mijn lengte. Maar Reinout lijkt met zijn bijna tweemeter eerder een soort karikatuur uit een film.”

Over de hun contact met de Amerikaanse sterren vertelt Daniëlle: “Ikwas laatst bij de dokter, die me en passant even voorstelde aan eneMark. Toen die Mark weg was, zei mijn dokter: ’Herkende je hem niet?’Ik zeg: ’Wie?’ Bleek het om Mark Wahlberg te gaan. Nog steeds had ikgeen idee, dus ben ik gaan googelen en zo ontdekte ik dat hij dehoofdrol speelt in de best bezochte Amerikaanse film van dit moment,Max Payne. Ik zag het niet. Op foto’s zijn ze natuurlijk allemaalanders dan in het echt. Als ik ’s ochtends mijn bed uit stap, zie ik erook niet uit zoals nu. Dat geldt ook voor die sterren. Vorige week wasik op de pompoenenmarkt voor Halloween, las ik de volgende dag dat ToriSpelling daar ook was. Zij had zelfs naast me gestaan. Ik had het nietdoor. Zo stond ik ook eens op een party naast Jessica Alba. Dat istrouwens niets bijzonders, want we hebben helemaal geen contact met diesterren. Ik zat in restaurants naast Barbara Streisand en SylvesterStallone. We zeiden niet eens hoi. Het beeld dat Nederland vanHollywood heeft, klopt niet. Mensen denken vaak dat het een kleinewereld is, van ons kent ons. Dat is niet zo. Die beroemde mensen wonenen werken daar, maar er wonen ook heel veel andere mensen. Die mensen,waaronder een Mark Wahlberg, zitten ook gewoon op kantoor, op de set,ze komen thuis om te ontspannen en ze maken uitjes met hun kinderennaar het park. In Nederland heeft Reinout een naam door zijn optredenin GTST, maar in Amerika moeten de mensen hem nog leren kennen.”

Lees het hele interview in de Weekend van deze week.