Ex-vrouw Michael Jackson breekt in getuigenbank

De ex-vrouw van Michael Jackson heeft woensdag in de rechtszaal op emotionele wijze haar verhaal gedaan.

In tranen vertelde Debbie Rowe dat een aantal van zijn vaste artsen het welzijn van de popster uit het oog hadden verloren.

Rowe liet weten dat Jackson een zeer lage pijngrens had. Volgens haar probeerden zijn artsen elkaar slechts te overtreffen door hem steeds 'betere medicijnen' voor te schrijven dan een andere arts. De zanger respecteerde de doktoren echter enorm, omdat ze hadden gestudeerd en gezworen patiënten nooit in gevaar te brengen.

De eerste problemen met verslaving aan pijnmedicatie deden zich volgens Rowe voor in 1993, toen Jackson de zware pijnstiller Demerol kreeg voorgeschreven. Hij was toen geopereerd aan zijn hoofdhuid nadat zijn haar in brand was gevlogen tijdens de opnamen van een tv-commercial.

 

Veroordeeld

Rowe deed haar verhaal in de rechtszaak van Jacksons moeder Katherine, die concertpromotor AEG nalatigheid verwijt bij het in dienst nemen van dokter Conrad Murray. Hij is veroordeeld voor het toedienen van de fatale dosis verdovingsmiddelen aan de popster. Rowe had geen goed woord over voor Murray. 'Hij kwam erbij en heeft hem vermoord.'

Rowe was met Jackson getrouwd van 1996 tot en met 1999. Het paar kreeg twee kinderen, Michael Joseph 'Prince' Jackson Jr. in 1997 en Paris-Michael Katherine Jackson een jaar later.