Silvia en raymond van barneveld

Ex Raymond van Barneveld doet boekje open!

Silvia Walraven (55), de ex van Raymond van Barneveld (54), heeft de afgelopen jaren in een diep dal gezeten. Niet alleen liep het huwelijk met de darter na 25 jaar op de klippen, ook kampte ze met een alcoholverslaving en overleed haar geliefde vriend Piet.

In LINDA. vertelt ze haar verhaal.

‘Vergeten doe ik het niet’

Ondanks dat de relatie met Raymond niet louter rozengeur en maneschijn was, kwam de scheiding voor Silvia geheel onverwachts: op televisie zag ze voor het eerst de foto’s waarop haar ex-man innig zoent met een andere vrouw. “Raymond gaf als verklaring dat hij bang was dat ik weer aan de drank zou gaan, als ik het had geweten. Joh. Het maakt niet uit hoevéél sneeuw er op een ijsberg ligt, er lag al sneeuw op”, vertelt silvia hierover. “Na de haat heb ik het hem en Julia vergeven. Vergeten doe ik het niet, maar als zij goed is voor mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, dan heb ik er vrede mee.”

Verlatingsangst

De darter zou al vaker vreemd te zijn gegaan, maar Silvia negeerde alle aanwijzingen. “Achteraf had ik eerder de eer aan mezelf moeten houden. Maar ik wilde ten koste van mezelf mijn gezin gelukkig houden. Ik denk een mix van verlatingsangst en angst voor het onbekende.”

‘Zielsongelukkig’

Al deze spanningen zorgde ervoor dat Silvia naar de fles greep. Toch geeft ze hier Raymond niet de schuld van. “Ik pakte zélf die drank. Maar ik was zielsongelukkig. Ik wilde wel leven, maar dat leven niet meer voelen. Een glas wijn verdoofde. Dan piekerde ik niet meer.”

Het hele interview lees je in LINDA.