Ex pleegde zelfmoord met pillen van Jim Carrey

De ex-vriendin van Jim Carrey die onlangs zelfmoord pleegde met een overdosis medicijnen, gebruikte daarvoor pillen op naam van een alias van de acteur. Cathriona White (28) werd maandagavond dood aangetroffen in een huis in Los Angeles.

Rond het bed van de Ierse visagiste lagen lege flesjes waarin pijnstillers, slaappillen en hartmedicijnen. De medicatie was voorgeschreven door een en dezelfde arts. Justitie bevestigt aan TMZ dat het recept op naam stond van Jim Carrey, althans een alias van hem. Beroemdheden gebruiken vaak een schuilnaam in de apotheek uit oogpunt van privacy.

Een mogelijkheid is dat Cathriona de medicijnen heeft weggenomen uit Jims woning, maar dat bevestigt justitie niet. Volgens TMZ willen rechercheurs een gesprek met Jim. Hoewel het duidelijk is dat zijn ex overleed aan een overdosis, is nog niet bekend welke medicijnen haar fataal werden. Dit moet toxicologisch onderzoek uitwijzen.

Cathriona White werd gevonden door vijf vrienden. Ze waren door haar gebeld. In het telefoongesprek had ze aangegeven radeloos te zijn, omdat Jim de relatie onverwachts had beëindigd. Vijf dagen later werd ze dood gevonden. Ze liet een briefje achter voor haar ex.