Ewout Genemans vindt petitie onzinnig

Ewout Genemans vindt de petitie die is gestart om een aflevering van zijn programma 5 Extreem tegen te houden 'wat onzinnig'. In de show wordt een Nederlandse jager gevolgd die naar Afrika afreist om een olifant neer te schieten.

"Wij willen juist laten zien hoe erg het is", legt de tv-producent uit in het AD. "Laat ik vooropstellen dat ik wekenlang heb getwijfeld. Maar deze man wilde graag zijn verhaal doen en ik hoop op mijn beurt dat er een discussie op gang komt", vervolgt de 29-jarige Ewout. "Dit is in veel landen volkomen legaal met als resultaat onder meer olifantenpoten die als paraplubakken in de woonkamer staan. Ik verbaas me er ook over en wil zo’n man begrijpen."

Critici schrijven dat Genemans vooral op zoek is naar sensatie voor de kijkcijfers. Maar daar is Ewout het niet mee eens. "Een sensatiezoeker is niet bezig met het vertellen van een compleet verhaal. En als je iets voor een commerciële omroep maakt, sta je al direct 10-0 achter. Ja, RTL wil kijkcijfers scoren. Maar je ziet daar steeds meer programma’s over maatschappelijk relevante thema’s opduiken." De producent zegt dat hij graag wil laten zien dat dit bestaat. "Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Ik wil deze aflevering in principe gewoon uitzenden."

Hoewel Genemans 100 procent achter zijn uitzending staat, zegt hij er toch nog eens kritisch naar te gaan kijken. "Ik verwachtte wel reacties, maar hier ben ik wel van geschrokken."