Evers Staat Op wint Gouden RadioRing

Het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538) heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2018 gewonnen, de jaarlijkse publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Tijdens het Radio Gala in Theater Gooiland in Hilversum reikte Humberto Tan de prijs uit. De andere kanshebbers waren de radioprogramma's Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR) en Club Ondersteboven van Slam!. Edwin Evers won de eerste Gouden RadioRing in 2006. De Gouden RadioRing werd donderdag voor de dertiende keer uitgereikt. Vorig jaar ging de Gouden RadioRing naar het programma Ekdom in de ochtend van Gerard Ekdom op NPO Radio 2.

Marieke Elsinga van Qmusic heeft donderdagavond de Zilveren RadioSter Vrouw gewonnen. Ze kreeg de publieksprijs donderdag tijdens het Gouden RadioRing Gala. De andere genomineerden voor beste vrouwelijke dj waren Annemieke Schollaardt (AVROTROS) en Eva Koreman (BNNVARA).

Marieke: 'Ik ben onwijs blij met deze prijs. Mattie en ik zijn nog maar een half jaar bezig en dan is zo'n mooie publieksprijs de beste waardering die je van de luisteraars kunt krijgen. Het toont aan dat we op de goede weg zitten in de ochtend van Qmusic!'

Bram Krikke van SLAM! won eerder op de avond de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator. Hij versloeg daarmee Edwin Evers van Radio 538 en Wilfred Genee van BNR.