Eva wilde niet uit met Freek

Eva Jinek wist niet wie Freek Vonk was toen haar redacteur voorstelde hem uit te nodigen in haar ochtendshow Eva Jinek op Zondag, vertelt ze zaterdag in de Volkskrant. “Ik had geen idee. Achteraf krijgt zo’n interview een hele andere lading, maar ik vond hem toen gewoon een leuke, enthousiaste jongen.”

Toen de bioloog haar later mee uit vroeg, zei ze in eerste instantie nee. “Op een gegeven moment vroeg hij me een keer mee naar de dierentuin”, vertelt ze. “En naar Zuid-Afrika. Ik bedankte vriendelijk.”

De bioloog vroeg haar daarna, in januari, mee om naar de kroeg te gaan. Op dat moment had ze geen smoezen meer, vond ze. “Het sneeuwde die dag, dus de treinen reden niet. Ik dacht nog: ‘Is dat ook weer geregeld.’ Maar Freek nam de taxi. En toen-ie er eenmaal was, is hij eigenlijk nooit meer weggegaan.”

Cynisch

"Het overviel me, maar het was geweldig. Gelukkig ben ik niet cynisch in de liefde geworden. Ik wil geen genoegen nemen met minder."

De 35-jarige presentatrice is inmiddels over kinderen gaan nadenken, zegt ze ook nog. Ze zag het heel lang als iets ver wegs, maar haar leeftijd maakt dat het nu wel in haar hoofd zit. "Ik geloof dat ik het heel leeg zou vinden om op mijn 50e terug te kijken en te zeggen: ‘Ik heb een geweldige talkshow gemaakt, maar vanwege mijn werk geen kinderen gekregen'.”