Eva van de Wijdeven wil miljoenen films opnemen met Tygo Gernandt

Bij de première van Dunya&Desie was duidelijk te zien dat Eva van de Wijdeven dolgelukkig is met Tygo Gernandt. In de film Dunya&Desie hebben zij een kortstondige relatie. Tijdens de opnames vormden zij nog geen setje, maar nu de vonk is overgeslagen wil de actrice zeker meer films met haar grote liefde maken. “Ik zou miljoenen films met hem op willen nemen”, vertelt Eva aan Weekend. (klik hier voor een verslag van de première avond).  

Pas zeven maanden na het draaien van Dunya&Desie verklaarden de twee elkaar de liefde. “Wij hadden toen nog niets in die tijd”, zegt de actrice, die Desie speelt. “Toen we daar aan het draaien waren, waren we echt puur collega’s. Wel hele goede vrienden, daar niet van, het klikte meteen. Maar echt pas zeven maanden na het draaien begon er bij ons iets te bloeien.”

Voor Eva was de avond van de première extra spannend, omdat zij naast Maryam Hassouni de hoofdrol speelt. Tygo was zeer nieuwsgierig naar de prestaties van zijn vriendin. “Ik ben heel benieuwd naar de film”, vertelt hij voor de film begint. “Ik vind het heel spannend wat Eva vanavond gaat doen. Ik heb de film nog niet gezien, dus voor mij is het ook première.”

Na afloop van Dunya&Desie liet Eva weten dat Tycho even moest wennen om zijn personage terug te zien. “Het is meer dan een jaar geleden. Tygo had toen nog kort haar”, vertelt Eva. “Ik wist dat wel, want ik had de film al gezien, maar Tygo niet. Hij zat echt, ‘o ja toen had ik nog kort haar’. Dat was even wennen.”

De film gaat over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. Dunya is Marokkaans en Desie is Nederlands. Dunya wordt uitgehuwelijkt aan een neef en gaat met haar familie naar Marokko om hem te ontmoeten. Ondertussen raakt Desie zwanger. Ze besluit een zoektocht te starten naar haar biologische vader, die in Marokko woont. Dunya gaat mee op zoek. Samen maken ze een avontuurlijke reis, dwars door Marokko.

De première van Dunya&Desie was maandag in de Theater Fabriek in Amsterdam. De avond werd bijgewoond door een groot aantal bekende Nederlanders, waaronder Daniël Boissevain, Rob Oudkerk, Monique van de Ven en Theo Maassen.

De film draait vanaf 17 april in de Nederlandse bioscopen.