Placeholder

Eva Simons slaat gemeentehuis over

Eva Simons en Sidney Samson reizen voor hun muzikale carrière de hele wereld over. Maar vandaag geven de twee elkaar in Nederland het jawoord.

Het wordt een hele traditionele bruiloft, laat het aanstaande paar aan De Telegraaf weten. Zo sliepen de twee de laatste nacht als ongetrouwd koppel niet bij elkaar. "We hechten inderdaad aan tradities", vertelt de zangeres. "En we trouwen voor de kerk, wat we allebei heel belangrijk vinden. Het gemeentehuis slaan we zelfs over: we doen zowel de inzegening als het burgerlijk huwelijk in de Westerkerk in Amsterdam."

Sidney en Eva zijn nu zo'n twee jaar samen. "Sidney viel me in de eerste plaats op omdat hij lang is en daar val ik op. En in tweede instantie bleek dat we heel veel met elkaar gemeen hebben. We leiden als artiest een vergelijkbaar leven én we hebben dezelfde humor. Het is lachen, gieren, brullen en we snappen elkaar, helpen elkaar. Dat zie je wel eens anders in de artiestenwereld, waarin nogal wat strijd kan zijn tussen artiesten."

Sidney heeft uiteraard ook alleen maar lovende woorden over zijn aanstaande. "Eva is voor mij de mooiste en de liefste vrouw ter wereld en met wie ik ook nog eens wat onze carrières betreft heel veel overeenkomsten heb. Allebei hebben wij alleen gevochten voor ons succes. Zij en ik zijn een soort one man army . Eigenlijk zag ik mezelf in haar terug. Daardoor vond ik haar meteen interessant en heel aantrekkelijk."

Door de drukke carrières gaat het kersverse bruidspaar straks niet meteen op huwelijksreis. "Die bewaren we voor begin volgend jaar", zegt Sidney. Eva: "Dan gaan we heerlijk een paar weken naar een warm eiland of zo."

En ook gezinsuitbreiding is vooralsnog lastig in te plannen. "Nou, eh… laten we zeggen dat als het gebeurt gebeurt het, maar het is niet direct waar we ons na onze huwelijksdag op richten", zegt Sidney. Eva vult aan: "We zijn nog zo intensief bezig met ons werk, waarin we nog verder willen groeien. Misschien dat we daar over een tijdje meer aan toe zijn dan op dit moment. Maar dat laten we graag van het moment afhangen."