×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ernstige en blijvende hersenschade bij Abdelhak Nouri

13.07.2017 -

Bij de voetballer Abdelhak Nouri is ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. Dat meldt Ajax, de voetbalclub waar de 20-jarige speelt.


Afgelopen zaterdag tijdens een oefenduel zakte Abdelhak Nouri, ook wel Appie genoemd, in elkaar. Zijn team speelde op dat moment tegen Werder Bremen in Oostenrijk. Hij werd met succes gereanimeerd en werd per helikopter naar een ziekenhuis gebracht, waar hij in slaap werd gehouden. Hij lijdt aan harteritmestoornissen. 

In het ziekenhuis in Innsbruck zijn de hersenfuncties van de voetballer onderzocht en daaruit is gebleken dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert, zo meldt de Amsterdamse voetbalclub in een persbericht. 'Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.'

Waarschijnlijk wordt Abdelhak binnenkort naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht voor verdere verzorging. Ondanks dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is, heeft de familie nog hoop en vragen zij om door te gaan met smeekgebeden. 

Ajax-directeur Edwin van der Sar noemt dit het slechtst denkbare bericht. 'Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven.'