Ernst Daniël Smid organiseert Hét Rozengala

Bariton Ernst Daniël Smid organiseert, in samenwerking met de Stichting Pijn bij Kanker, op maandag 11 november Hét Rozengala. Dit benefietgala heeft als doel aandacht te vragen en fondsen te werven voor minder pijn bij kanker.

Artiesten als Paul de Leeuw, Simone Kleinsma, Drie Baritons, Laura Fygi, Rene Froger, Re-Play, Billy Dans & Ferry Doedens en Hans Klok treden belangeloos op. De presentatie is in handen van Jack van Gelder.

Ernst Daniël Smid verloor vorig jaar september zijn vrouw aan alvleesklierkanker. "De laatste twee maanden van het leven van Roos kenmerkten zich door onuitwisbare pijnen waaraan ze te gronde leek te gaan. We zijn in de palliatieve fase blijkbaar niet in staat de mens zo te verzorgen dat een menswaardig einde als dankbaar licht in de oneindige tunnel je tegemoet schijnt", licht de zanger toe. "De machteloosheid, een dierbare maanden te zien lijden. Het is een afschrikwekkend beeld dat velen die kanker krijgen, te wachten lijkt te staan. En ik wil me daar niet bij neerleggen! Vandaar dit initiatief."

Belangstellenden kunnen de avond in Studio 21 in Hilversum bijwonen.