Ernst Daniël opent hart voor nieuwe liefde

Ernst Daniël Smid probeert langzaam zijn hart open te stellen voor een nieuwe vrouw in zijn leven. De bariton, die in september 2012 zijn 47-jarige vrouw Roos verloor, had het er tijdens de feestdagen met zijn kinderen over. ''’Pap, we willen dat jij gelukkig bent’, zeggen ze dan", aldus Smid.

Mocht de zanger een nieuwe liefde vinden, moet ze wel om kunnen gaan met het feit dat het verlies van Roos nooit helemaal weg zal zijn. "Wanneer zich hier een nieuwe vrouw zou aandienen moet zij wel een ’hypotheek aan geduld’ hebben. Hoewel ik denk dat er weer ruimte in mijn hart is, ben ik nog altijd in de rouw. Het gaat met ups en downs. Roos is en blijft mijn grote liefde. Daar moet een partner wel tegen kunnen,” vertelt hij in een landelijk ochtendblad.

Om maar te zwijgen over de schuldvraag ten opzichte van zijn overleden vrouw. "Ja, natuurlijk zou ik mij schuldig voelen tegenover Roos wanneer ik gevoelens van verliefdheid zou ontdekken. Of dat nu terecht of onterecht is… Daar krijgt iedere weduwnaar of weduwe mee te maken", zegt hij.

De geruchten die de ronde doen dat Ernst Daniël gevoelens zou hebben voor de jonge regisseuse Annemiek Raatsie, gooit hij meteen de prullenbak in." Annemiek en ik kennen elkaar al een jaar of tien. Ook toen Roos er nog was hadden wij al contact. Dat zij momenteel ook tegen kanker vecht, schept een band. Ik weet als geen ander hoe zij zich voelt wanneer ze iedere drie maanden voor controle naar het ziekenhuis moet. De onzekerheid, die angst… Roos en ik hebben het allemaal meegemaakt."

De bariton vervolgt: "Van verliefde gevoelens is geen sprake. Ze is een van de vele vrienden die ik heb. Vrienden die mij door de zwartste periode van mijn leven hebben gesleept en nog altijd slepen.”