×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Erland Galjaard vertrekt bij RTL

15.02.2018 -

Algemeen programmadirecteur Erland Galjaard heeft besloten na 21 jaar RTL te verlaten. Galjaard stapt per 31 maart uit de dagelijkse operatie en rondt na die tijd een aantal lopende projecten af, maakte de zender donderdag bekend.


Voordat Galjaard zijn volgende stap bepaalt, last hij een jaar pauze in. Hij wil zich gaan richten op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek.

'Het TV-vak is het mooiste vak dat ik ken', stelt de man van Wendy van Dijk. 'Maar daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover die soms alles beheerst. Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet'.

In zijn rol als algemeen programmadirecteur was Galjaard volgens RTL onder andere verantwoordelijk voor het uitbouwen van de zenderfamilie, het terugbrengen van groot familie-entertainment bij RTL, het lanceren van nieuwe genres als hulptv en het vernieuwen van Nederlands drama en entertainment. Onder zijn leiding werd een groot aantal vernieuwende programma’s ontwikkeld, waaronder ook een aantal dat werd beloond met een Televizier Ring, zoals The Voice of Holland.