Erland Galjaard: geen plek voor Leontine

Leontine Borsato is met stille trom vertrokken bij SBS6, en daarmee lijkt haar carrière als presentatrice gestrand. Want Erland Galjaard, de machtigste man van de Nederlandse televisie en partner van Wendy van Dijk, laat Weekend weten dat zij bij RTL ook niet welkom is.

Twee jaar geleden werd Leontine Borsato binnengehaald bij SBS6 als opvolgster van die ándere echtgenote van een zanger, Natasja Froger. Leontine tekende een tweejarig exclusief contract bij de zender en trapte af met de presentatie van Hart In Aktie. Maar begin dit jaar waren de voortekenen al ongunstig wat betreft haar toekomst bij SBS, want Leontine zat thuis op de bank terwijl ze wel doorbetaald werd. De zender koos er bewust voor haar niet in te zetten, terwijl Leontine juist dacht dat er plannen voor haar waren in het nieuwe seizoen. Die bleken er niet te zijn, want dit najaar werd haar exclusieve contract niet verlengd. Leontine vertrok met stille trom bij de zender die haar twee jaar eerder nog met veel bombarie had binnengehaald.

Het belooft weinig goeds voor haar carrière als presentatrice, want bij de Publieke Omroep moet bezuinigd worden en de focus ligt daar niet meer op amusement. Maar ook van RTL hoeft Leontine niet te rekenen op een telefoontje. Programmadirecteur Erland Galjaard laat Weekend weten: '

Nee, wij hebben geen programma's voor Leontine, of we hebben daar al andere mensen voor. Ik kijk wat dat betreft gewoon naar de programma's die wij willen maken, dat is de basis. Ik heb de behoefte niet om presentatoren van andere zenders binnen te halen. Of het moet een uitzondering zijn zoals Matthijs van Nieuwkerk, omdat hij op het talkshowvlak echt persoonlijkheid heeft' aldus Galjaard.