Erica Terpstra moet absolute rust houden

De toestand van Erica Terpstra in het ziekenhuis is stabiel, maar pijnlijk. De presentatrice en VVD-coryfee werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis vanwege een bacteriële infectie aan haar been.

Erica krijgt antibiotica. "Het is nu afwachten of dat aanslaat, en hoe snel ze weer mobiel kan zijn", aldus haar zegsvrouw. "Het is een bijzonder pijnlijke, ingrijpende affaire voor haar. Voorzichtigheid en geduld zijn geboden," heeft haar woordvoerster zaterdag gemeld aan BuzzE.

Terpstra (71) moet absolute rust houden. De artsen zijn nog aan het uitzoeken wat de voormalige zwemkampioene exact heeft opgelopen. Het is ook nog onduidelijk hoe lang Terpstra in het ziekenhuis moet blijven. Mogelijk heeft zij de bacteriële infectie overgehouden aan een van haar reizen het afgelopen jaar. Voor het programma Erica op reis maakte zij diverse trips naar landen als Panama, Cuba en Sri Lanka.

Alle afspraken die Terpstra had in januari zijn afgezegd. In juli werd de BN'er ook al in het ziekenhuis opgenomen, toen vanwege een te hoge bloeddruk en een onregelmatige hartslag.