Erica Meiland

Erica Meiland reageert op islamrel

Erica Meiland heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege anti-islamuitspraken in haar biografie. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege de quotes.

Erica laat via Instagram weten dat ‘drie woorden’ uit het boek door diverse media uitgelicht en opgeblazen zijn. ‘Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot’, aldus Erica. Zij beklemtoont dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. ‘De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!’

Erica vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes ‘niet normaal’. Ook stelt ze dat de islam ‘heel veel ellende brengt’ en dat zij dit wil tegenhouden. Dochter Maxime heeft na alle commotie gezegd haar moeder te steunen, maar het was ‘nooit haar bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen’.

Talpa, waar de Meilandjes tv-programma’s voor maken, heeft laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma’s zeggen is voor rekening van de familie.