Engelstalige Thé Lau uit

Thé Lau heeft een Engelstalig album uitgebracht. Het heet Platina Blues. Eerder kwam er al een Nederlandse versie van uit. De bij de muziek gemaakte film is op internet te zien, laat zijn management weten.

Het album Platina Blues kwam vorig jaar binnen op de zevende plaats van de hitlijsten en werd het meest succesvolle album van de zanger. Thé Lau schreef het album tijdens zijn behandeling tegen kanker. Het album beschrijft een nacht in Kamer 10 van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het album werd afgelopen jaar ook verfilmd en was te zien op het Nederlands Film Festival. De film en de 'making of' zijn te bekijken op platinablues.nl

De Engelse versie van het album is vertaald uit het Nederlands door David Colmer. Thé Lau: "Vanuit fans in het buitenland en media kwamen het laatste jaar verschillende verzoeken voor een Engelse versie. Aangezien ik nog nooit in het Engels gezongen heb, leek me dat wel een bijzondere uitdaging. Ik hoop dat het album en de film vertrouwen en hoop geven aan mensen in het buitenland die hetzelfde lot hebben als ik."