Emotionele tijd voor Ernst Daniël Smid

Ernst Daniël Smid beleeft vanwege het door hem georganiseerde Rozengala komende maandag een emotionele tijd, vertelt hij. Met het evenement probeert hij meer aandacht te krijgen voor pijnbestrijding bij kankerpatiënten.

“Met dit gala voor de deur komt alles terug”, zegt de zanger wiens vrouw in 2012 aan alvleesklierkanker overleed in het AD. “Weet je, die stomme klotekanker vrat mijn mooie jonge vrouw op. Ik wil nog iets zinnigs uit haar dood halen.”
Hij haalt momenteel wel blijdschap uit het succes van zijn dochter Coosje, zij is te zien in het programma The Voice of Holland. “Ik wist allang dat ze kon zingen. Het enige advies dat ik nog kon geven, was dat ze ervan moest genieten zolang het duurt.”
“Ik slaap nog steeds op de bank", antwoordt Smid op de vraag of het wel wat beter met hem gaat. "Maar ik ben wel bijna zover dat ik die kamer waarin ze stierf weer in durf. Ook dat vreselijke beeld van mijn vrouw vlak voor haar overlijden verdwijnt langzaam van mijn netvlies. Steeds vaker zie ik Roos glimlachen als ik aan haar denk.”