Fred Van Leer

Emotionele Fred van Leer doet eenmalig zijn verhaal: ‘Ik was zo in paniek’

Fred van Leer reageert voor het eerst op video op het uitlekken van de seksvideo en zijn opname in het ziekenhuis. Dat doet hij eenmalig, zo vertelt hij geëmotioneerd.

“Ik heb mezelf iets aangedaan”, vertelt hij in een video van 14 minuten op zijn Instagram. “Ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga dit wel zeggen, want ik moet de regie in eigen hand nemen.”

‘Dankbaar’

De stylist had na het uitlekken van de video eind vorige week zijn telefoon aan iemand gegeven om berichten te vermijden, maar had nog een tweede toestel in huis. Daarop heeft hij zondag toch de nare berichten op sociale media gelezen, waarop hij zichzelf vervolgens “iets heeft aangedaan”. Dankzij “goede mensen” in zijn omgeving, waaronder artsen, is hij er nog. “Door deze mensen, de ambulancedienst, de brandweer, door iedereen, ben ik er nog. En daar ben ik heel dankbaar voor.”

Herenhuis

Fred zegt het vreselijk te vinden dat er verhalen rondgingen over dat hij dood zou zijn. “De reden dat ik uit mijn huis werd getakeld, is omdat ik in een herenhuis woon”, vertelt hij over het moment na het incident. “Ik kon niet met een brancard van boven naar beneden.” Daarbij ‘bedankt’ hij zijn buurman voor het maken van foto’s van het takelen. “Je hebt heel veel mensen daar pijn mee gedaan.”

Gevolgen

Fred zegt dat het nu goed met hem gaat, maar graag rust wil . “Ik wil straks ook weer aan de bak, want ik heb kracht genoeg om weer lekker te gaan knallen en humoristisch te zijn en leuke programma’s te maken.” Hij vervolgt: “Ik heb een heel groot vangnet, maar heel veel mensen hebben dat niet. Daar loopt het verkeerd mee af. Ik wil jullie op het hart drukken: kijk het filmpje desnoods, gooi het van je telefoon af, maar stuur het niet door. De gevolgen zijn niet te overzien.”

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 0900-0113 en de chat op 113.nl