Emotioneel sms’je René Froger

De manager van René Froger is verbaasd dat de volkszanger al zijn optredens voor de komende 1,5 maand heeft afgezegd. Maandag werd bekend dat de artiest deze pauze inlast om zijn kwaliteit te bewaren en de komende theatertour niet in gevaar te brengen.

"Hij stuurde mij zondagnacht een emotioneel sms'je met de mededeling dat hij een voor zijn doen rigoureus besluit had genomen", vertelt Frogers zaakwaarnemer Ludo Voeten in het AD. "René stelde tot de schokkende conclusie te zijn gekomen ook maar een gewoon mens te zijn en misschien iets te lang op de automatische piloot te hebben gevlogen.''

De stap is 'uniek en opvallend', vindt Voeten. "Ik werk al een kwarteeuw nauw met René samen en dit is nooit eerder gebeurd. René gaat altijd door, zonder ook maar een moment te mopperen. Optredens afzeggen is in zijn geval een grote zeldzaamheid. Kennelijk is hij zichzelf nu toch echt tegengekomen. Want hij is niet alleen vocaal op, maar ook fysiek."

De zanger zelf benadrukt in de krant dat fans zich geen zorgen hoeven te maken. "Er is niks ernstigs met mij aan de hand. Ik heb het gewoon knetterdruk gehad. De batterij is even leeg en ik heb dringend behoefte aan veel rust. Mijn stem is volledig weg, ik ben doodmoe en totaal kapot." Later deze week komt hij met meer informatie, belooft hij. "Nu heb ik daar geen puf voor."