×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eminem moest opnieuw leren rappen

18.12.2017 -

Eminem moest opnieuw leren rappen nadat hij was afgekickt. In 2007 werd zijn drugsverslaving bijna zijn dood en daarom besloot hij af te kicken. Maar zonder drugs was het moeilijk voor hem om op een fatsoenlijke manier songs te maken.


Nadat hij uit de afkickkliniek was ontslagen, dook de Amerikaan de studio in om een opvolger te maken van Encore, zijn album uit 2004. Het kostte hem zeer veel moeite en zijn omgeving vreesde dat zijn hersenen waren aangetast door de drugs en pillen die hij al die jaren tot zich had genomen. 'Ik had al die jaren nog nooit iets opgenomen zonder een enorme hoeveelheid valium of pijnstillers te slikken', vertelt hij in Vulture. 'Nadat ik was afgekickt, leefde ik in een soort van waas en moest eigenlijk helemaal opnieuw leren rappen.'

Trots is hij dan ook niet op Relapse, het album dat hij in 2009 uitbracht. 'Ik kon op dat moment niet beter', zegt hij nu. Voor Relapse nam Eminem naar eigen zeggen zo’n vijftig tot zestig songs op. Om te maskeren dat het rappen hem niet zo heel goed afging, haalde hij allerlei vreemde toeren uit. Zo speelde hij met woorden en vreemde geluidjes.

Uiteindelijk nam Eminem revanche met Recovery, het album dat hij een jaar later uitbracht. De plaat leidde tot een echte comeback en de rapper won er ook nog een Grammy mee. Afgelopen vrijdag kwam Revival uit, zijn achtste studioplaat.