Emilia Clarke krijgt excuses van tv-baas die haar ‘een kort en dik meisje’ noemde

Een Australische tv-zender heeft excuses gemaakt aan Emilia Clarke. Een directeur bij de zender had de Britse Game of Thrones-actrice een “kort en dik meisje” genoemd tijdens de première van Game of Thrones-opvolger House of the Dragon in Sydney.

Volgens de Australische nieuwszender Crikey koos Foxtel-baas Patrick Delany zijn ongelukkige woorden toen hij duidelijk wilde maken dat hij in eerste instantie niet begreep waarom GoT zo’n wereldwijde hit was. “Ik had zoiets van ‘Wat is dit voor een serie met dat korte, dikke meisje dat het vuur in loopt?'”, zei hij.

Volgens Cirkey werd er in de zaal ongemakkelijk gereageerd op de opmerking. “Het voelde alsof hij verwachtte dat we mee zouden lachen, maar de mensen in de zaal waren er duidelijk van geschrokken”, vertelde een bezoeker van de première aan de nieuwszender. “Er klonk een soort zucht door de zaal”, stelde een andere getuige.

Emilia heeft niet gereageerd

Zender Foxtel heeft inmiddels excuses gemaakt voor de opmerking van Delany. “The Foxtel Group verontschuldigt zich als zijn opmerkingen verkeerd zijn begrepen en beledigend waren”, staat in de verklaring van het bedrijf. Volgens de verklaring wilde Delany vooral zeggen dat GoT in 2011 “iets heel anders was dan wat mensen tot dan toe hadden gezien”. Ook stelt het bedrijf dat “Emilia Clarke van relatief onbekend naar een van de meest erkende en meest geliefde acteurs in televisie en film ging”.

Emilia Clarke, die overigens niet meespeelt in House of the Dragon, heeft nog niet gereageerd op zowel de opmerkingen als de excuses.