Emile Ratelband blijft in Nederland

Emile Ratelband en zijn vriendin Gitta de Wit waren van plan om samen naar Miami te verhuizen, maar door haar plotselinge dood is alles veranderd. Ratelband ziet het niet zitten om in zijn eentje naar Amerika te verkassen.

Gitta en Emile wilden haar huis in het Belgische Brasschaat gebruiken als ruilwoning. De twee waren zelfs al naar Florida geweest om iemand te zoeken die daarvoor openstond. "Het hele Amerika-verhaal gaat zonder meer de prullenbak in", zegt Ratelband tegen de website Bekende Buren. "Ik heb geen zin om in mijn eentje in Florida te gaan wonen."

"Ik verlang op dit moment het meest naar mijn rust en ik wil mijn huisje lekker aanpakken", laat de 66-jarige positiviteitsgoeroe weten. "Ik wil allemaal andere meubels en laat de schilder straks eens door mijn huis heengaan. Dan is er toch weer een andere atmosfeer in mijn huis. Dat is belangrijk voor mij, anders kan ik niet verder."

Ratelband zal zich in Nederland storten op de seminars die hij geeft en de marketing die daarbij komt kijken. "Dit alles past het beste bij mij. Door het hele gebeuren met Gitta heb ik een aantal dingen geleerd die ik de komende tijd in de praktijk ga brengen." Maar rust is nu het belangrijkste, benadrukt hij. "En me weer lekker voelen in mijn huisje."

Gitta overleed drie weken geleden op 45-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Ze was eind maart nog samen met haar vriend te zien in het RTL-programma Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.