Emile Hirsch de cel in wegens mishandeling

Emile Hirsch moet voor vijftien dagen de gevangenis in. Hij is zijn celstraf maandag begonnen, nadat hij bekende schuldig te zijn aan mishandeling van een filmproducente tijdens het Sundance Filmfestival in Park City in januari.

Hirsch was dronken en greep de vrouw bij de keel in een nachtclub tijdens het festival, meldt Deadline. Hij vertelde de rechter dat hij zich er niets van kon herinneren en dat zijn gedrag 'fout' en 'roekeloos' was. Ook bood hij zijn excuses aan. Na het incident liet de 30-jarige Into The Wild-acteur zich al vrijwillig opnemen in een kliniek. De vrouw deed aangifte van zware mishandeling, waardoor Hirsch een celstraf van vijf jaar riskeerde.

Door schuld te bekennen kwam Hirsch er af met een overeenkomst, waarvan de korte celstraf onderdeel uitmaakt. Daarnaast moet hij een boete betalen van 4750 dollar (4290 euro) en een taakstraf van 50 uur doen. Dan is er nog een proefperiode van drie maanden. Wanneer hij aan alle eisen heeft voldaan, wordt de aanklacht ingetrokken.