×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emiel de Jong oefent ABBA-hits onder douche

4.08.2018 -

De cast van de nieuwe musical Mamma Mia! kent behalve oudgedienden ook een aantal nieuwkomers. Emiel de Jong kreeg een van de mannelijke hoofdrollen, maar veel ervaring heeft hij niet in het musicalvak.


'Buiten dat ik in de eindmusical van groep 8 heb gespeeld, is dit helemaal nieuw voor mij', grapt Emiel over zijn eerste musicalrol. De acteur, die eerder rolletjes had in televisieseries en onderdeel is van cabaretduo Schudden, liet daarom niets aan het toeval over en bereidde zich uitgebreid voor. 'In de badkamer heb ik zeker al wel wat nummers van ABBA geoefend. En ik heb een speciale ABBA-afspeellijst gemaakt. Alleen maar ABBA, ABBA en nog eens ABBA. Dat staat nu eigenlijk constant op in de auto. Dan ken ik in ieder geval de melodie al.'

Maandag begonnen de repetities voor Mamma Mia!, de nieuwe musical uit de stal van producent Albert Verlinde. Het verhaal gaat over de de 21-jarige Sophie die op het punt staat in het huwelijksbootje te stappen met haar jeugdliefde Sky. Maar eerst wil ze weten wie haar vader is en nodigt ze de drie ex-minnaars van haar moeder Donna uit op het Griekse eiland waar ze wonen.

Avonturier

Emiel kruipt in de rol van een van de mogelijke vaders van Sophie, Bart. 'Hij is een echte avonturier. Een man met veel bravoure maar die uiteindelijk een klein hartje blijkt te hebben. Een personage dat eigenlijk best dicht bij mij ligt.'

De musical Mamma Mia! was al twee keer eerder te zien in Nederland. Tussen 2003 en 2006 werd het al meer dan achthonderd keer opgevoerd in het Beatrix Theater. In 2009 volgde er een eerste reprise. De nieuwste versie van de musical, met in de hoofdrollen Antje Monteiro (Donna) en Jolijn Henneman (Sophie) is vanaf 6 september in de theaters te bekijken.